Orangutani on-line

12. 12. 2009 15:20
Rubrika: Ze sousedství

Královodvorské zoo má novinku. Orangutani budou on-line
http://www.rozhlas.cz/pribuzni/portal/

Autor: ČTK

09.12. 12:54

Od pátečního odpoledne začnou žít on-line orangutani královédvorské zoologické zahrady. Stejně jako pražské gorily je budou moct lidé pozorovat na webu Českého rozhlasu. Přímý internetový přenos z nového pavilonu orangutanů ze Zoo Dvůr Králové bude možné sledovat na www.rozhlas.cz/pribuzni od 13:00.

Za novým projektem stojí ředitel Českého rozhlasu Online Miroslav Bobek, kterého ve čtvrtek vybrala pražská radnice do čela Zoo Praha. Bobek připravil před lety i sledování populární pražské gorilí rodiny. "Vycházíme vstříc zájmu o přímé přenosy ze zoologických zahrad a současně využíváme možnosti představit další druh fascinujících, ale také kriticky ohrožených lidoopů," sdělil ČTK k novému projektu.

V královédvorské zoologické zahradě bude pět kamer nepřetržitě snímat orangutany bornejské, kteří se postupně stěhují do nově upraveného pavilonu. Skupinu tvoří samec Elmar, samice Žaneta a Sata a malý Besar, syn Žanety. "V Zoo Dvůr Králové úspěšně chováme tato vzácná zvířata od roku 1984, o čemž svědčí již šest odchovaných mláďat. Věřím, že bude zajímavé sledovat životní projevy tohoto největšího stromového živočicha současnosti, o jehož inteligenci by mohli naši chovatelé vyprávět dlouhé příběhy," popsala historii orangutanů ve Dvoře ředitelka tamní zahrady Dana Holečková.

Prohlédni si:

Stěhování Elmara na :

http://www.rozhlas.cz/pribuzni/video/_zprava/668794
Letní radovánky našich sousedů na http://www.rozhlas.cz/pribuzni/video/_zprava/644991

Zobrazeno 1254×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio